вторник, 10 декабря 2013 г.

Кавові позитивчики:))

Всім привіт! Сьогодні поділюсь з вами гарним настроєм. На днях робили з дочкою такі милі і пахучі іграшки-позитивчики. Пахучі вони тому-що пахнуть кавою та корицею. Запах тримається довго і пахнуть дійсно на всю кімнату. Процес виготовлення напишу внизу, а зараз до перегляду :))

Отака мила сімейка оселилася в моєму домі.
Отака зайчиха:)

В пару до неї зробили зайчика;)


А ще, отакого, втомленого від роботи ведмедика :)

А ось це, котяра який любить рибку:))

І таке миле совеня, мені воно подобається найбільше, незнаю чому, але таке вже миленьке і невиспане :))


І маленьке ведмежатко...



Ну і вся сімейка разом.
Тепер опишу коротенько сам процес виготовлення. Для іграшок потрібно взяти тканинку, наприклад льон, краще білого кольору. В неті гуглимо викрійки або малюємо від руки. Далі наші викрійки прошиваємо на машинці або знову ж таки від руки і набиваємо синтепоном чи холлофайбером.
Вже готові тушки покриваємо спеціальною рідиною яка складається з:
1 Заварена кава (натуральна кава дає світліший відтінок по кольору, але сильніший аромат, розчинна кава дасть темніший відтінок, але слабший аромат)
2 Кориця (кориці додаємо небагато, велика кількість кориці дає густину, тому обережно не переборщіть:))
3 Третім кроком додаємо клей ПВА, в рівних пропорціях з кавою. Пропорцію підбираємо самі виходячи з кількості тушок які потрібно покрити.
При покриванні потрібно врахувати такі нюанси:
якщо маємо за мету щоб іграшки були однотонні без розводів, то наносимо розчин акуратно без потьоків і без сильного промокання, у разі нанесення більшої кількості суміші промокуємо паперовим рушничком. А якщо плямки від промокання вас не лякають то промокувати непотрібно. Важливий момент у просушуванні.
Просушувати можна також кількома способами.  На самій іграшці завчасу ( ще до фарбування причіпляємо ниточку на якій виріб буде висіти під час сушки, а той і як прикраса в подальшому).
Підвішуємо наші позитивчики так щоб вони не доторкались один до одного ( знову ж таки щоб уникнути появи плям- потьоків). Сушити можна в звичних домашніх умовах при кімнатній температурі, можна біля батареї, а ще можна в духовому шкафу. В духовці ставимо невисоку температуру і слідкуємо щоб наші іграшки висохли а не підсмажились:)). Після повного висихання можна ще натерти тушки ваніліном- для додаткового аромату, а можна цей момент пропустити.
Наступний етап розфарбовування. Тут вже все на вашу нестримну фантазію :))
Ну от і все, накалякала сьогодні дуже багато, але надіюсь що всетаки комусь стане в нагоді. Будуть запитання- питайте, дам відповідь кожному :))
Вітаю всіх з наступаючими святами! Гарного вам настрою!!!Пака!

5 комментариев:

  1. все таки сова бомбезная! ))))) не могу налюбоваться ))

    ОтветитьУдалить
  2. Яка краса!!))) Дуже гарно розмальовані, кожен персонаж красивий по своєму, Вони вражаючі)) Дякую за опис процесу!)

    ОтветитьУдалить
  3. Дякую вам дівчатка що забігаєте до мене в гості :)))

    ОтветитьУдалить
  4. а можна викройку будь ласка)))))дякую)

    ОтветитьУдалить